NTC-leden in de prijzen bij atletenverkiezing NTB

 In Nieuws, NTC Sittard, Paratriathlon, RTC Sittard

Tijdens het drukbezochte tiende NTB-congres, heeft Rachel Klamer vandaag de Thea Sybesma Award ontvangen voor haar prestaties als triatlete in 2015. Bas Diederen kreeg als triatleet van het jaar de Rob Barel Award uit handen van de naamgever overhandigd. Quinty Schoens is uitgeroepen tot talent van het jaar en Jetze Plat tot paratriatleet van 2015. Riikka Vreeswijk-Kelja werd agegrouper van het jaar.

Medaille op Europese Spelen
Rachel Klamer dankte haar uitverkiezing tot triatlete van het jaar onder andere aan haar zilveren medaille tijdens de Europese Spelen in Baku. Klamer werd daar de eerste Nederlandse medaillewinaar ooit. Verder kwalificeerde ze zich voor de Spelen van Rio, werd vijfde op het WK in Chicago en won de Europacup in Holten. In 2009 won Rachel Klamer de eerste Gijs Klerkx Award, als talent van het jaar. Een jaar later was de Overijsselse atlete voor het eerst de triatlete van het jaar.

Drie op een rij
Jetze Plat kreeg voor het derde jaar op rij de onderscheiding voor beste paratriatleet. De handbiker en paratriatleet werd Europees kampioen in de PT-1 klasse, pakte brons op het WK en won ook het World Para Event in Madrid. Quinty Schoens kreeg de Gijs Klerkx Award voor talent van het jaar. De Limburgse werd nationaal kampioen bij de junioren en scoorde enkele opmerkelijke resultaten in ETU Junior Cups. Riikka Vreeswijk-Kelja, die twee jaar geleden genaturaliseerd werd tot Nederlandse nadat ze jarenlang voor haar geboorteland Finland uitkwam, werd onderscheiden als agegrouper van het jaar.

Vijfde uitverkiezing Diederen
Mister Sportverkiezing Bas Diederen kreeg voor de vijfde maal in zijn carriere de Rob Barel Award overhandigd. Net als in 2009 en driemaal op rij in de jaren 2011 tot en met 2013, werd Diederen in 2015 gekozen tot triatleet van het jaar. Winst in de eerste editie van Ironman Maastricht-Limburg en de vierde plek op het EK Ironman in Frankfurt zijn enkele van de aansprekende resultaten die de LImburger behaalde.

Het NTB-congres werd voor de tiende maal gehouden. In het Huis van de Sport in Nieuwegein kwamen ruim 150 sporters, bestuurders, juryleden en wedstrijdorganisatoren samen voor lezingen, workshops en discussies. Naast de sporters van het jaar werden ook de competities van 2016 gepresenteerd. Het elfde NTB-congres vindt plaats op 19 november 2016.

Leave a Comment