Even voorstellen: RTC Almere atleet Joost Friderichs

 In Nieuws

Het nieuwe jaar moet nog beginnen, maar de voorbereidingen voor het triathlonseizoen 2018 zijn al van start gegaan. Bij het RTC Almere zijn er twee nieuwe atleten aan de selectie toegevoegd. Als eerste stelt Joost Friderichs zichzelf voor.

Ik ben Joost, vijftien jaar oud, woon in Almere en zit in 5VWO op het Montessori Lyceum Flevoland. Op mijn zevende begon ik bij de Triathlon Vereniging Almere (TVA) met zwemmen en hardlopen. Dit omdat mijn vader ook aan triathlon deed en mijn moeder al nauw betrokken was bij de sport. Zo’n anderhalf jaar later heb ik daar ook fietsen aan toegevoegd. Dit onderdeel vind ik nog steeds het leukste.Dit is momenteel ook mijn beste onderdeel. Ik heb in de afgelopen jaren ook nog een tijdje op atletiek gezeten, maar dit was eigenlijk puur voor de looptrainingen. Door de jaren heen heb ik steeds meer plezier in de sport gekregen en ben daarom dan ook erg blij dat ik bij het RTC Almere kan gaan trainen. Hierdoor ga ik wat serieuzer met triathlon aan de slag kan.

Mijn beste prestaties tot nu toe zijn een 2deplek op het NK Triathlon, 2 keer een 3de en één keer een 2de plek in het Jeugd- en Juniorencircuit en natuurlijk de titel op het Nederlands Kampioenschap Crosstriathlon 2017.

Het onderdeel wat ik graag zou willen verbeteren, is het zwemmen, hier ben ik het minst goed in. Fietsen en lopen gaat me altijd wel goed af, maar meestal mis ik net de aansluiting naar het fietsen.

Bij het RTC Almere hoop ik mezelf op alle fronten te verbeteren, zowel fysiek als mentaal. In het komende seizoen wil ik een goede start bij de junioren maken. Daarnaast misschien wel enkele wedstrijden in de 1eDivisie en in een ETU Junior Cup te starten. Op lange termijn wil ik graag voor een goed Eredivisie team uit te komen en in internationale wedstrijden te starten. Maar mijn grootste droom is en blijft, heel cliché natuurlijk, de Olympische Spelen.

 

Leave a Comment