Even voorstellen: RTC ALmere atlete Robin Dreyling

 In Nieuws, RTC Almere

Het nieuwe jaar moet nog beginnen, maar de voorbereidingen voor het triathlonseizoen 2018 zijn al van start gegaan. Bij het RTC Almere zijn er twee nieuwe atleten aan de selectie toegevoegd. Als tweede stelt Robin Dreyling zichzelf voor.

Mijn naam is Robin Dreyling, ik ben 15 jaar oud en woon in Almere. Afgelopen seizoen was voor mij het laatste jaar in het jeugdcircuit, maar ook mijn eerste triathlonseizoen. Ongeveer drie jaar geleden ben ik begonnen met trainen bij Triathlon Vereniging Almere (TVA). Daarvoor heb ik zes jaar aan atletiek gedaan, waarvan ik me de laatste drie jaar vooral ben gaan richten op het hardlopen.

Door mijn vader ben ik in aanraking gekomen met triathlon. Bij de Duin triathlon in 2014 ging ik kijken bij mijn vader die meedeed en leek het mij onwijs leuk om dat ook een keertje te doen.
Mijn aller eerste triathlonwedstrijd was in 2015 bij de Junior Challenge in Almere. Ik deed mee op een mountainbike, dus het was niet heel erg serieus. Daarna begon ik ‘echt’ met trainen en heb ik in 2016 weer de Junior Challenge gedaan in Almere. Aan het einde van dat jaar ben ik gevraagd voor de Regio groep voor Almere. Dit leek mij ontzettend leuk en heb dan ook geen seconde getwijfeld.

Afgelopen seizoen was mijn eerste echte triathlonseizoen, ik had het onwijs naar mijn zin. Aan het eind van het seizoen werd ik gevraagd voor het RTC Almere.

Volgend jaar mag ik voor het eerst starten bij de junioren en ik kan niet wachten tot het triathlon seizoen gaat beginnen.

 

 

Leave a Comment