Menno blogt vanuit Namibië

 In Nieuws, NTC Sittard

Windhoek, Namibië

Twee en een halve week zitten er al weer op hier in Windhoek. Vele loop-, fiets- en zwemkilometers zitten al in de benen. Alles voor de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De groep bestaat uit NTC-atleten: Marco van der Stel, Jeanine Kocken, Jorik van Egdom, Kirsten Nuyes en Menno Koolhaas. Ook zijn er internationale toppers aanwezig namelijk: Richard Murray, Thomas Springer en onze Nederlandse topatlete Rachel Klamer.  Het nieuwe seizoen start al vroeg voor ons want op 11 Februari starten we als afsluiter van deze hoogtestage in de World Cup van Capetown.

Waarom naar Namibië?

We zijn naar Namibië gegaan om drie redenen. De eerste is de hoogte, We trainen en slapen hier op 1750 meter boven zeeniveau. Dit alles doen we om extra rode bloedcellen aan te maken. En als wij dan terug komen op zeeniveau wordt zuurstof makkelijker getransporteerd, waardoor we simpel gezegd sneller gaan!

De tweede reden dat wij met de Nederlandse selectie voor Namibië gekozen hebben, is omdat het dichtbij Capetown ligt, waar dit jaar de aftrap van het seizoen plaats vindt. We hoeven dan geen wereldreis te maken vlak voor de race. De derde reden is het klimaat. Door het warme weer is het hier makkelijker trainen dan in het koude Nederland. Iedere dag kunnen we genieten van een stralend zonnetje en een aangename 30 graden.

Plek om terug te komen
Windhoek is de hoofdstad van Namibië, en het bevalt ons hier prima. Er is een 50-meter buitenbad aanwezig en ook en 25-meter binnenbad staat tot onze beschikking. Verder zijn er heel veel looptrailsin de omgeving en is de natuur van Afrika natuurlijk geweldig om in te sporten. Het fietsen is wel voornamelijk heen en weer, maar desalniettemin blijft de natuur geweldig om door heen te rijden. Kort gezegd een prima locatie om te verblijven en zeker een plek om weer naar toe terug te komen.

Nog een paar dagen lekker rustig trainen en dan is het tijd om naar Cape Town te verhuizen. Zaterdag om 15:30 uur (14:30 uur NL tijd) is het raceday.

When the gun goes the bullshit stops!

Menno

 

 

Comments

Leave a Comment