Rachel Klamer houdt Nederlandse eer hoog in Montreal

 In Nieuws, NTC Sittard

MONTREAL – Montreal is dit weekeinde de zevende tussenstop op weg naar de finale van de ITU World Championship Series in Rotterdam. Rachel Klamer is in Canada de enige Nederlandse deelnemer.

Na Edmonton vorige week, strijden de beste triatleten op de korte afstand ook dit weekeinde weer in Canada om de prijzen. Het is voor de eerste keer dat Montreal deel uitmaakt van de ITU World Championship Series. Na de sprintafstand in Edmonton, staat er dit keer een wedstrijd over de standaard afstand (1500m zwemmen, 40km fietsen en 10km hardlopen) op het programma.

De grote favoriete in de vrouwenrace in Montreal is Flora Duffy die vorige week in Edmonton haar vierde opeenvolgende WTS-race op haar naam schreef. De wereldkampioene uit Bermuda kan vooral tegenstand verwachten van Katie Zafares en Kirsten Kasper uit Amerika en Ashleigh Gentle uit Australië.

Rachel Klamer (op de foto met nummer zeven) eindigde een week geleden als zesde in Edmonton en met het wereldkampioenschap in eigen land in het vooruitzicht is de vorm groeiende. De triatlete uit het Overijsselse Beuningen wordt in Montreal dan ook als een kanshebster voor het podium gezien. In de tussenstand, aangevoerd door Duffy, staat Klamer op de zesde plaats.

De vrouwenwedstrijd in Montreal start zaterdag om 13.30 uur lokale tijd (19.30 uur Nederlandse tijd). De mannenwedstrijd staat een dag later op hetzelfde tijdstip op het programma.

Leave a Comment