17e plaats Europacup Wuustwezel, door Marije Dankelman

 In Nieuws, NTC Sittard

Vanwege de WK voetbalwedstrijd tussen België en Tunesië vonden de starts van de ETU Cup over de sprintafstand in de avond plaats. De dames startten om 18 uur en de heren om 20 uur. België won, dus de sfeer voorafgaand aan de wedstrijd was al goed.

Er zou met wetsuit gezwommen worden vanwege de watertemperatuur van 19,3 graden een dag voor de wedstrijd. Om 17 uur kregen we te horen dat de temperatuur was gestegen naar 20,5 graden, dus tóch een non-wetsuit swim. Dit was even een omschakeling voor iedereen. 

Om 18 uur start ik met nummer 21 midden op het pontoon. Sprintend naar de eerste boei merk ik dat ik flink de buitenbocht moet pakken bij de boei. Het is op dat moment niet anders, dus in volle sprint pak ik de buitenbocht en dit pakt goed uit: de volgende boeien kan ik allemaal vrij pakken en ik lig op een derde plaats. Na de laatste boei komt een Amerikaanse mij voorbij, ik probeer in de voeten mee te gaan maar dit lukt nét niet. Als 4e kom ik uit het water.

Vervolgens heb ik de slechtste wissel van het hele veld. Ik zit in een groep van ongeveer 20 atleten in achtervolging op de kopgroep van 3. Al snel is dit gat gedicht.
Er moeten vier ronden gefietst worden. Het derde rondje is voor mij een zware, want ik moet vanwege schakelproblemen bij het 180 graden keerpunt een gaatje laten op de groep. Gelukkig lukt het mij om de laatste ronde weer aan te sluiten en zo spring ik met de kopgroep van de fiets.

Wéér een slechte wissel en zo loop ik achter de feiten aan met het looponderdeel. De laatste 100 meter zie ik een Italiaanse voor mij de ik er nog graag af wil sprinten. Ik kom helaas net een voetje te kort. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn eerste top 20 in een Elite Europacup en heb ik dus een aantal puntjes voor de ranglijst in de pocket! 

Met een geweldige 2e plaats van Kirsten en een 4e plaats voor Jony konden we als Nederlanders super tevreden zijn over deze race!

Vol verbeterpunten (SNELLER WISSELEN bijvoorbeeld…) heb ik afgelopen weekend het Europacup in Holten mogen starten, een Overijsselse thuiswedstrijd voor mij waar ik echt onwijs naar uit gekeken had!

 

Leave a Comment