Raceverslag Banyoles – Dirkje Lebouille

 In TO, Nieuws, RTC Almere

Afgelopen weekend stond Dirkje Lebouille  twee keer aan de start in Banyoles. Op zaterdag individueel en zondag kwam ze uit voor TeamNL tijdens de Mixed Team Relay.

Zaterdag 7 juli was het dan zover, ik mocht voor Nederland uitkomen op de Youth Olympic Games Qualifier in Banyoles. Vrijdag, de dag voor de race, hebben we het zowel het fiets- als het loopparcours verkend. Aansluitend hadden we de briefing van de race.

Op zaterdagochtend ging mijn wekker om 6:00 uur. Nadat ik de laatste dingetjes had klaargelegd, ben ik begonnen met het wakker lopen. Daarna heb ik ontbeten en voor de aller laatste keer gecheckt of ik alles had gepakt.

Eenmaal klaar, zijn we vertrokken richting het meer van Banyoles. Daar aangekomen was er wat verwarring ontstaan. We werden van de ene naar de andere kant gestuurd en weer terug. Iedereen sprak Spaans wat alles een beetje verwarrend maakte. Toch is het ons gelukt om op tijd in de Athlete lounge te komen. Hier kon ik mijn fiets inchecken en mijn helm en triathlonpakje laten controleren. Tevens wordt er een foto van iedere atleet in je pakje gemaakt en ontving ik mijn badmuts en chip.
Nadat de wisselzone gereed was, ben ik gaan inzwemmen. Al snel werd iedereen bijeen geroepen voor de line up.

Als 55ste liep ik het ponton op. Vervolgd door de bekende harde beat, de bekende woorden: ‘on your marks’ en: go! Het zwemmen ging met veel getrek en geduw. Uiteindelijk ben ik iets achter een grote groep het water uitgekomen.

Op de fiets ben ik meteen volle bak gaan rijden, zodat ik dichter bij de groep zou komen. Dit lukte! De groep ging hard en langzaam liepen we in op de groep voor ons. Het lukte ons om bij deze groep aan te sluiten, waar Silke de Wolde ook in zat. Helaas waren er veel valpartijen, maar Silke en ik konden ongedeerd blijven.

Het looponderdeel was warm en mede daardoor heel zwaar. Uiteindelijk ben ik als 27ste gefinisht. Achteraf bleek ik ook nog eens de tweede fietstijd te hebben, waar ik heel erg blij mee ben.

Zondag mocht ik opnieuw racen, dit keer voor TeamNL in de Mixed Team Relay. Ik mocht starten samen met Babara, Jesse en Simon. Als derde was ik aan de beurt, na Jesse.
Tot aan de boei heb ik lekker in de heupen kunnen zwemmen van iemand anders. Daarna werd ik naar achteren getrokken en kwam ik iets na een groepje van drie het water uit. Al snel kon ik op de fiets, opnieuw aansluiten bij een groepje, net als de dag ervoor. Ik heb nog een paar keer geprobeerd weg te fietsen, maar dit lukte helaas niet.
Het looponderdeel was wederom zwaar en pijnlijden, maar na het lopen is het voorbij, bedacht ik. Uiteindelijk was ik als eerst bij de wissel van mijn teamgenoten, ten opzichte van het groepje met wie ik gefietst had. Uiteindelijk eindigde we met het team als 13e.

Het was een leuk en zwaar weekend.

 

 

 

Leave a Comment