Raceverslag Sint Laureins – Boy van West

 In Nieuws, RTC Almere

Boy van West start dit triathlonseizoen ook in de Belgische competitie. Hij was afgelopen weekend in Sint Laureins, lees hieronder hoe het hem verging.

Na de eerste T3 wedstrijd op 1 mei begon het team Solid Endurance afgelopen zondag 20 mei als 9e team in het algemeen klassement aan de tweede wedstrijd.

Ditmaal stond er een supersprint op het programma: 400m zwemmen, 14km fietsen en 3km hardlopen. Vooraf had ik al verwacht dat dit hard zou gaan, en dit werd tijdens de race bevestigd. Het zwemonderdeel begon vrij chaotisch, maar gelukkig zag ik goed de ruimte en kon ik vrij snel mijn draai vinden. Met een 21e zwemtijd was ik dan ook erg tevreden.

Op de fiets was het direct afzien. In de eerste paar kilometer zat ik in de eerste grote groep. Ik zat vrij achterin de groep en dacht eigenlijk wel goed mee te kunnen komen zo. Dit is een mooi leermoment voor de volgende races. Achterin de groep kun je beter niet fietsen, maar gefocust van voren meerijden bespaart energie. Daarom moest ik helaas de groep lossen. Vervolgens kwam ik in een andere groep terecht met wie ik de wisselzone inging. Een prima tweede wissel gaf mij vertrouwen voor een goed looponderdeel. Al snel merkte ik dat het lopen niet super ging, maar kon aan het eind van de eerste ronde (2 rondes totaal) toch mijn ritme vinden en zo het lopen redelijk af kunnen sluiten.

Ik denk dat ik met dit resultaat niet echt tevreden kan zijn, ondanks mijn goede zwemnummer. Met het team zijn we wel knap een plekje opgeschoven en staan we nu op een 8e plek in de Belgische competitie. Gelukkig komen er nog genoeg wedstrijden aan de komende weken, waarin ik kan laten zien dat ik deze winter mooie stappen heb gezet.

Mijn eerstvolgende wedstrijden is de Eredivisie Triple mix, het NK sprint en ETU cup Weert.

Leave a Comment