Rachel Klamer en Jetze Plat triatleten van het jaar

 In Nieuws, NTC Sittard, Paratriathlon

ARNHEM – Tijdens het dertiende jaarcongres van de Nederlandse Triathlon Bond op Papendal zijn Rachel Klamer en Jetze Plat uitgeroepen tot sporters van het jaar. Tijdens de congresdag werden ook de jaarkalenders 2019 gepresenteerd en was er aandacht voor de EK’s triathlon die volgend jaar in Weert en Almere gehouden worden.

Jetze Plat is net als in 2017 de sportman van het jaar bij de NTB. Er wordt in de verkiezing geen onderscheid gemaakt tussen parasporters en overige atleten en Plat’s prestaties werden door de technische staf en de stemmende leden het hoogst aangeslagen. Hij ontving uit handen van de naamgever de Rob Barel award.

Rachel Klamer won de Thea Sybesma award die toegekend wordt aan de beste triatlete. Klamer ontving de prijs voor de vierde maal en bedankte via een videoboodschap vanaf haar vakantieadres voor de genoten steun in het jaar waarin ze als eerste Nederlandse een race uit de World Triathlon Series won. Barbara de Koning, die namens Talent TeamNL naar de Youth Olympic Games ging, werd uitgeroepen tot talent van het jaar. Tessa Kortekaas won de prijs voor beste agegrouper.

Leave a Comment