Trainingsweek RTC Alkmaar

 In Nieuws, RTC Alkmaar

Op zondag 25 februari verzamelde we om 15.00 uur voor een sportieve trainingsweek in Sittard. Nadat iedereen zich had geïnstalleerd in de kamers zijn we met zijn alle op weg gegaan voor een korte duurloop, ter voorbereiding op de rest van de week. Na het avondeten kon iedereen nog even iets voor zichzelf gaan doen. Al snel werd het bedtijd, want op maandag zou de zwemtraining om 7.00 uur starten.

Maandagochtend klonk om 5.50 uur de wekker, om 6.00 uur zaten we aan tafel voor het ontbijt. Om half 7 vertrokken we met de auto’s naar het zwembad, waarbij natuurlijk wel iemand verkeerd moest rijden. Na een rustige zwemtraining zagen we tot ieders verbazing dat het gesneeuwd had. Het was onduidelijk hoelang het zou blijven sneeuwen, dus hebben we na het zwemmen wat langer rust genomen voordat we zouden gaan hardlopen. In de middag hebben we toch besloten om te gaan fietsen, want het meeste sneeuw was gesmolten. Eenmaal terug in het huisje hadden we een volledige trainingsdag erop zitten, en werd er ‘geruzied’ over wie als eerst mocht douchen en nog belangrijker; wie de grote douche kreeg. Na het avond eten kon iedereen weer wat voor zichzelf gaan doen, maar vele zochten weer vroeg het bed op. De wekker stond op dinsdagochtend om 5.50uur. 

Dinsdag begonnen we de dag weer met een zwemtraining. De training was iets pittiger dan de dag ervoor. Om 8.30uur zat de zwemtraining erop. Dit keer had het niet gesneeuwd, gelukkig.
De rest van de dag stond er alleen nog een looptraining op het programma. De training zou pas einde van de middag zijn, dus kon iedereen zijn tijd nuttig besteden aan bijvoorbeeld school.
Tussen de middag werd er door een enkeling geslapen, andere waren tv aan het kijken of iets voor zichzelf aan het doen. Om 15.00 uur zat iedereen in de auto richting de atletiekbaan voor een training op de baan. Iedereen liep daar 6×300. Voor sommige ging dit niet helemaal vlekkeloos dus waren er een paar afgehaakt. Toen we dachten terug te gaan naar de Shortstay waar we verbleven op het park Waterslay, moesten er nog een paar jongens (ik noem geen namen) nog zo nodig een rond getal als afstand hebben. Uiteindelijk was iedereen klaar en konden we terug naar Waterslay. Daar begon de ‘ruzie’ opnieuw over de douches, zoals het de rest van de week ook wel zou gaan.
Na een heerlijke maaltijd ging iedereen nog even wat voor zichzelf doen. Omdat we de volgende dag pas om 8.30 uur aan het ontbijt hoefde te zitten, bleef iedereen iets langer in de woonkamer hangen. 

Woensdagochtend was het uitslapen, geen zwemtraining en de eerste training startte pas om 9.30 uur. Dit was tevens wel de koudste dag van de hele week. Met een gevoelstemperatuur van -15 werd er voor de looptraining door een enkeling maar wat vaseline in het gezicht gesmeerd, tegen de kou. Vanwege de kou hebben we een rustige duurloop gedaan en de indeling aangehouden die vooraf was gemaakt. Doordat het zo koud was, werd er voor die middag besloten dat we een Tacx training van 2 uur zouden doen. Natuurlijk moest er één uitzondering zijn, die wel naar buiten wilde. Wij zijn met vijf atleten binnen op de Tacx gaan fietsen. Eerst een uurtje ieder voor zich, op een rustig tempo trappen. Het laatste uur was iets minder; een zware intervaltraining zorgde ervoor dat iedereen aardig vermoeid van de Tacx kwam. Met deze trainingen zat de trainingsdag er weer op en na het eten was het toch weer snel bedtijd.

Donderdag ging de wekker weer net zoals maandag en dinsdag om 5.50 uur. Omdat er wat opmerkingen waren gemaakt over de zwemtrainingen van maandag en dinsdag was de zwemtraining van donderdag ingevuld door drie atleten. Na de training werd er in de middag dit keer wel buiten gefietst. De korte groep ging 34 km en de lange groep iets minder dan 60 km. Na een paar keer verkeerd te zijn gereden en daarvoor 30 km tegen de wind in te hebben gefietst werd de tocht vervolgd naar het huisje. Daarmee sloten we de donderdag af. Vrijdag zou de één na laatste dag zijn en dat betekende dus de laatste zwemtraining voor deze week. 

Vrijdag dus weer fris en fruitig om 6.00 uur aan het ontbijt gingen we om 6.30 uur op weg naar de laatste zwemtraining. Dit was van de hele week, de pittigste zwemtraining met aardig wat sprintwerk en daarna nog wat duur. Hierna waren alle zwemtrainingen voor deze week afgesloten. Vanwege de koude temperaturen, werd er besloten dat we de wisseltraining zouden inruilen voor een duurrit van 27/34 km. Aansluitend zouden we gelijk gaan lopen met een paar korte versnellingen en de tijd vol lopen tot een half uur. Hiermee sloten we de dag af en het fietsonderdeel van deze week. Zaterdag zouden we alleen nog ’s ochtends een duurloop doen en proberen het Strava record te verbreken bij zowel de jongens als de meiden op berg Lahrhof boerderij.

Zaterdagochtend ging de wekker bij de meeste om 8.00 uur en stond iedereen klaar voor de laatste looptraining van de week. De lange groep ging proberen het Strava record te verbreken. Zowel bij de heren als bij de dames staan de beste tijden tot nu toe op de namen van de Alkmaar atleten Daaf en Kim. De rest van de ochtend werd besteed aan het inpakken van de spullen en het netjes achterlaten van het huisje. Om half 12 stonden de meeste ouders weer voor de deur en werd er ter afsluiting nog gezamenlijk geluncht. Hiermee werd de Sittard week afgesloten.

Iedereen heeft ontzettend goed zijn of haar best gedaan en mag zeker trots zijn op zichzelf. Komende tijd lekker verder blijven trainen en op naar een mooi seizoen!

Leave a Comment